terminologie - H

heavy Duty
Heavy Duty en Super Heavy Duty zijn classificaties m.b.t. de trillingsbestendigheid van een type accu en daarmee de constructie:

1. NEGATIEVE PLAAT met hoog vermogen expander
2. PE ENVELOPSEPARATIE puncture resistant
3. GLASMAT externe versteviging voor de positieve plaat
4. POSTIEVE PLAAT met actieve massa van hoge dichtheid
5. LAS overgedimensioneerd voor uitstekende trillingsbestendigheid
6. CELVERBINDER extra dik voor een goede geleiding en mechanische sterkte
7. DRUKSTUK voor verticale fixatie van de cel
8. VERLIJMING van platen en separatie tot een trilvast solide blok
9. BAK+DEKSEL van duurzaam PP met zijdelingse opsluiting.

CENTURION AKKU maakt onderscheid voor heavy duty accu's in 3 categorieën: de Heavy Duty batterijen hebben alle bovenstaande kermerken maar zonder glasmat en drukstuk. Wordt de accu vervaardigd met drukstuk dan krijgt het type de classificatie "+". Is daarnaast ook een glasmat gebruikt dan is de classificatie SHD van Super Heavy Duty. Deze classificaties zijn verwerkt in het productoverzicht van de 12 Volt startbatterijen. Alle semi tractie batterijen van CENTURION AKKU hebben de classificatie SHD en vanaf de 960.051.STR SHD+


hotmelt

Hotmelt is polypropyleen (PP) in gesmolten vorm. Het wordt door CENTURION AKKU gebruikt om platen en separatie te fixeren tot één blok. Hierdoor kunnen de platen niet meer afzonderlijk van elkaar en de separatie bewegen en kortsluiting veroorzaken. Omdat 2 lijnen hotmelt onder de celverbinders gespoten worden kan er ook geen sluiting tussen platen en celverbinders ontstaan. Dit komt de trillingsbestendigheid zeer ten goede zodat de CENTURION AKKU Heavy Duty en Super Heavy Duty accu's voldoen aan de zwaarste categorie van de norm EN50342.